ARCHIWUM: Recenzje

Recenzja z Poznanskiego Koncertu Noworocznego

Alina Kurczewska dzieli się wrażeniami z Poznańskiego Koncertu Noworocznego między innymi z udziałem Grażyny Brodzińskiej oraz Orkiestry Collegium F pod dyrekcją Marcina Sompolińskiego Koncerty odbyły się 15 stycznia o 17.00 i 20.00 w Sali Ziemi MTP
Posłuchaj

Recenzja Symfonia na Boże Narodzenie

Ewa Mikołajewska recenzuje 457 Koncert Poznański pod tytułem "Symfonia na Bozę Narodzenie" , który odbył się w sobotę 17 grudnia w Auli UAM. Wystąpiła Orkiestra Filharmonii poznańskiej pod dyrekcją Macieja Żółtowskiego.
Posłuchaj

Recenzja MISTRZOWIE ZNAD SEKWANY

Alina Kurczewska recenzuje koncert Filharmonii Poznańskiej pod dyrekcją Marka Pijarowskiego pt"Mistrzowie znad Sekwany" Którego solistą był amerykański wiolonczelista Jian Wang. Aula UAM 13.01
Posłuchaj

Recenzja Konceru Noworocznego UAM

Alina Kurczewska omawia Koncert Noworoczny UAM , na którym wystąpiły zespoły uczelni a recytatorem był Janusz Andrzejewski. Koncerty odbyły się 17 i 18.01 w Auli UAM
Posłuchaj

RECENZJA- STRAUSS ZEMSTA NIETOPERZA

RECENZJA WAGNER Z KASPSZYKIEM

Alina Kurczewska dzieli się wrażeniami z Koncertu Filharmonii Poznańskiej " Wagner z Kaspszykiem," który odbył się 2 grudnia w Auli Uniwersyteckiej
Posłuchaj

RECENZJA FANTAZJA POLSKA

Alina Kurczewska dzieli się wrażeniami z koncertu " Fantazja Polska" , którego solistą był Michał Francuz, a zespół prowadził Jakub Chrenowicz.
Posłuchaj

2017.01.20 RECENZJA CARMEN

2016.29.10 RECENZJA DOGADIN

Alina Kurczewska dzieli się wrażeniami z 455 Koncertu Poznańskiego Zwycięzcy Międzyanarodowych Konkursów Skrzypcowych. Laureat I nagrdy Konkursu im. Józefa Joachima w Hanowerze w 2015 roku. Orkiestrę prowadził Łukasz Borowicz
Posłuchaj

2016.28.11 RECENZJA NIKOLAJ ZNAJDER

Ewa Mikołajewska dzieli się wrażeniami z koncertu "Gwiazdy światowych estrad" , na którym Nikolaj znajder wykonał dwa koncerty skrzypcowe W.A.Mozarta i poprowadził IV Symfonię Piotra Czajkowskiego
Posłuchaj

2016.27.11 RECENZJA Z FILHARMONII

Alina Kurczewska recenzuje koncert Filharmonii Poznańskiej/ 25.11/ z cyklu "Zwycięzcy Międzynarodowych Konkursów Skrzypcowych" Solistką była Clara-Jumi Kang , a orkiestrę Filharmoników Poznańskich prowdził szef-dyrygent Marek Pijarowski
Posłuchaj

2016.25.10 RECENZJA GIL SHAHAM

Alina Kurczewska powraca do koncertu Nadzwyczajnego Gila Shahama, który odbył się 25 października w Auli Uniwersyteckiej. Skrzypek zaprezentował koncert D-dur Piotra Czajkowskiego a Filharmonię Poznańską prowadził Łukasz Borowicz
Posłuchaj

2016.21.11 RECENZJA MACKBETH

Profesor Maciej Jabłoński omawia premierę Macbetha Giuseppe Verdiego w Teatrze Wielkim.
Posłuchaj

2016.12.11 RECENZJA KONCERT POZNAŃS

Ewa Mikołajewska omawia 456 Koncert Poznański zatytułowany " Z Fary do Osterj Bramy" 12 listopada w Auli UAM wystąpili soliści, Chór Chłopięcy i Męski Filharmonii Poznańskiej oraz Orkiestra pod dyrekcją Macieja Wielocha.
Posłuchaj

2016.11.11 RECENZJA KRÓL WICHRÓW

Alina Kurczewska omawia wykonanie koncertowe Króla Wichrów Feliksa Nowowiejskiego. Chór i Orkiestrę Teatru Wielkiego prowadził Sebastian Perłowski.
Posłuchaj

2016.04.12 RECENZJA WAGNER Z KASPSZYKIEM

Alina Kurczewska dzieli się wrażeniami z Koncertu Filharmonii Poznańskiej pod tytułem "Wagner z Kaspszykiem" , który odbył się 3.12. w Auli UAM. W jego programie znalazł się I Akt Walkirii Ryszarda Wagnera. Pod dyrekcją szefa Filharmonii Narodowej zaśpiewali: Christiane Libor, Endrik Wottrich i Wojciech Śmiłek.
Posłuchaj

2016.04.11 RECENZJA NIEMIECKIE REQU

Alina Kurczewska dzieli wię wrażeniami z koncertu Niemieckie Requiem, który odbył się 4 listopada w Auli UAM. Filharmonia Poznańska , Chór Filharmonii Narodowej oraz soliści zaprezentowali Niemieckie Requiem Johannesa Brahmsa
Posłuchaj